Dit is Instagram, dit is mijn leven

Dat je door foto′s te posten op Instagram stukjes van je leven deelt, wist je al. Maar blijkbaar vertellen je posts veel meer dan alleen maar in welk restaurant je gisteren gegeten hebt of welke foute trui je 14 jaar geleden droeg op dat verjaardagsfeestje.

Website Sheerluxe schrijft dat er duidelijke links bestaan tussen wat je post op Instagram en je persoonlijkheid. Een groep psychologen van de universiteit van Harvard ontdekten dat je foto′s zelfs kunnen onthullen of je narcistisch, depressief of onzeker bent.

Geen idee wat de Instagram-deskundigen uit mijn posting hierboven kunnen afleiden. Benieuwd ben ik wel als ik lees: ‘Wie veel gymselfies en foto′s van gezonde maaltijden post, kan weleens narcistische trekjes vertonen.’

Post je veel selfies met je lief met de hashtag #myboyfriend of #mylady? Dan zou jij weleens heel onzeker kunnen zijn over je relatie, zeggen de psychologen. Ze menen dat mensen die onzeker zijn over hun relatie net meer koppelfoto′s op Instagram posten om zichzelf en anderen wijs te maken dat alles koek en ei is. De hashtags zouden dan weer aantonen dat je je lief aan je wil binden.
meer