In dit digitale tijdperk is het verzamelen van CD’s een rare hobby geworden. Elpees staan in het gunstigste geval in de kelder.

Af en toe zoek ik vergeefs in het wijde web naar obscuur vinyl dat ik ooit volop draaide. Voor deze nieuwe serie schafte ik een nieuwe platenspeler aan met als doel om de vergeten LP’s om te zetten naar deze tijd.

Heel veel platen die ik ooit koesterde hebben het digitale tijdperk niet gehaald, stel ik nu vast. De onomkeerbare vergetelheid ligt op de loer. Dat mag niet gebeuren!

Het is monikkenwerk, maar iemand moet het doen. Dus ben ik begonnen met de digitale reconstructie van alles wat me dierbaar is.

Cloud Nine
“Waterland” (1984) is de eerste en enige plaat van de Nederlandse New Wave groep Cloud Nine uit Haarlem. Met als stralend middelpunt de Amsterdamse zangeres Petra Lugtenburg, dochter van zangeres/componiste Reny Boone en televisiemaker Ger Lugtenburg. Niet meer dan zes nummers staan er op de plaat en er kwam onverklaarbaar genoeg geen vervolg. Nooit op CD verschenen en dus heb ik de vinyl mini-LP zelf maar op CD overgezet, compleet met nostalgische tikken.

cloud_nineRobert Jan Stips en Henk Hofstede van The Nits hebben dit album geproduceerd, de technicus was Jaap Eggermont. In de pers werd de muziek vergeleken met de Britse bands The Waterboys en Aztec Camera.
Dertig jaar later is Petra Lugtenburg nog altijd actief, zoals blijkt uit dit interview. Verder heeft ze dus ook haar eigen website en zoals dat hoort een Twitter-account. Maar dit is Petra in haar finest form:

      Cloud Nine - Wordporridge