Goed beschouwd is de inktzwarte indie-film ‘Broken’ – waar toch ook erg veel scenes om te lachen inzitten – het Britse antwoord op de Franse kaskraker ‘Amelie’. Ook hierin draait het verhaal om een wat dromerig meisje dat nog gelooft in de goedheid der mensen.

broken
De hoofdrol is weggelegd voor het piepjonge multi-talent Eloise Laurence, die twaalf jaar was ten tijde van de opnames en geen moment in de film de indruk wekt dat ze aan het acteren is.

Markant detail: het lied Colours, dat je bij de start van de film hoort en dat eigenlijk als een rode draad door de film loopt, is geschreven door Damon Albarn (van ‘Blur’, remember?) en bloedmooi ingezongen door Eloise Laurence zelf.

Vermist: Colours
Ik krijg het liedje nooit meer uit mijn hoofd en het is echt werkelijk ner-gens te vinden! Niet op Bol.com, niet op iTunes, niet op de website van Albarn zelf. Ik vond na een diepspittende 3D-speurtocht over het gansche internet slechts deze 128 kbps-MP3 versie op een vage Oost-Europese torrentpagina.

Ik waarschuw jullie: als je het eenmaal hebt aangeklikt, zuigt het liedje zich vast ergens tussen je hersenkwabben en raak je het nooit meer kwijt! Ik vind het niet erg.

      Eloise Laurence - Colours