Misschien is Goudmijn, een programma op NPO Radio5, wel het leukste programma van Nederland. Zo zat onlangs mevrouw Slotbol in de uitzending. Omdat presentator Stefan Stasse Slotbol gewoon een leuke naam vond. En mevrouw Slotbol bleek ook een leuke mevrouw. Ze woont na een hersenbloeding weer thuis, bij haar dochter en als I saw you van Seemon & Marijke uit de radio klinkt is het leven perfect, vertelde ze.

In 1972 haalde het nummer van Seemon & Marijke nét geen nummer 1 notering in de Top 40, want nummer twee. Eerlijk gezegd waren Simon Posthuma en Marijke Koger – hun échte namen – toen veel beroemder in Amerika. Ze werden in 1966 ontdekt door een fotograaf tijdens een verblijf in een commune op Ibiza. De foto’s van de kleding werden gepubliceerd in The Times en ze begonnen gezamenlijk een ontwerp-studio in London. En met groot succes! Zo waren ze onder andere verantwoordelijk voor de kleurrijke kleding van The Hollies op hun album Evolution, de kleding en hoesontwerp van The Move’s debuutalbum en de toneelkleding van Procol Harum en Cream, evenals diverse hoesontwerpen. Maar wellicht veel bekender is de kleding, ontwerpen en decoraties voor The Beatles in 1996 en 1967 en de muurschildering voor de musical Hair op Broadway.

Bovendien maakten ze twee (psychedelische folk) elpees; één als het The Fool-collectief en één als duo Seemon & Marijke. Het laatste album, Son Of America, werd geproduceerd door Graham Nash en bevatte gastbijdragen van Rita Coolidge, Joni Mitchell en Booker T. Jones. Dit album bevatte de single I Saw You, dat in 1971 een (inter)nationale hit werd. Uit hun hippiehuwelijk vloeide trouwens ook bedoeld/onbedoeld een kind voort. Hun zoon vertegenwoordigde ons land recent op het Songfestival. Zijn naam: Douwe Bob.

      Seemon Marijke - I Saw You