Ter ere van het zestigjarig bestaan van The Rolling Stones geeft de Britse post Royal Mail een set van twaalf postzegels uit. Met een Nederlands tintje, want op één van de zegels is een foto van de in 2019 overleden popfotograaf Frans Schellekens te zien.

Royal Mail


Hij maakte de foto van gitarist Keith Richards op 30 augustus 1995 in de Rotterdamse Kuip. En die werd uiteindelijk geselecteerd uit een verzameling van maarliefst 17.000 foto’s die Getty Images in de aanbieding heeft van de band. ‘Dit is niet alleen een hommage aan The Stones, maar zeker ook aan mijn broer,’ aldus Dorothé Schellekens, die het fotoarchief van haar broer beheert. ‘Wat jammer dat hij dit niet meer heeft mogen meemaken. De hele familie is ontroerd.

Het Britse postbedrijf Royal Mail heeft nauw met de Stones en hun management samengewerkt om de zegels te selecteren. ‘Er zijn maar weinig bands in de rockgeschiedenis met zo’n rijke carrière als The Rolling Stones. Zij hebben iconische muziek gecreëerd, inspirerende albums gemaakt en daarbij ook nog eens fantastische live-optredens gegeven’, aldus een woordvoerder. bronartikel