In dit digitale tijdperk is het verzamelen van CD’s een rare hobby geworden. Elpees staan in het gunstigste geval in de kelder.

Af en toe zoek ik vergeefs in het wijde web naar obscuur vinyl dat ik ooit volop draaide. Voor deze nieuwe serie schafte ik een nieuwe platenspeler aan met als doel om de vergeten LP’s om te zetten naar deze tijd.

Heel veel platen die ik ooit koesterde hebben het digitale tijdperk niet gehaald, stel ik nu vast. De onomkeerbare vergetelheid ligt op de loer. Dat mag niet gebeuren!

Het is monikkenwerk, maar iemand moet het doen. Dus ben ik begonnen met de digitale reconstructie van alles wat me dierbaar is.

Hauser Orkater
In dit derde deel Hauser Orakater. De groep ontstond uit het straattoneel van Rob en Dick Hauser en het Witte Tejater van Alex, Marc en Vincent van Warmerdam.
‘Zie de mannen vallen’ (1979) was de laatste voorstelling van Hauser Orkater. Hierna splitste de groep zich op in De Mexicaanse Hond en het theater-gezelschap De Horde van Jim van der Woude. Hoogtepunt op de niet meer verkrijgbare langspeelplaat:

ziedemannenvallenIch bin der Ganzumsonst
für mich kommt nichts im Frage
Ich bin der Mangelmensch
Mich grauen alle Tage….

      Orkater - Der Ganzumsonst