Newest Post

maandag 5 september 2011

Nieuwe fotoworp: Schot-, Ier- & Engeland

Vanavond een 1e selectie gepost van wat foto’s die ik de afgelopen weken maakte ik Noord-Engeland, Ierland en Schotland. Een beperkte serie (helaas) wegens de bekende (weers)omstandigheden.

De beeldgalerij telt niettemin vijftig foto’s. Op het openbare deel van m’n server nog eens vijftig extra foto’s.

 

zondag 4 september 2011

Kirsty MacColl’s 9/11

De voorbije weken was ik aangewezen op Britse radiozenders, wat geen straf is. Dan hoor je tenminste Kirsty MacColl weer eens. Omgekeerd evenredig aan haar korte verblijf in de Top 40 was de lengte van de titel van haar enige hit in NL: There’s a guy works down the chip shop swears he’s Elvis.

Die beitelde zich direct weer een weg terug in mijn geheugen. Vandaag even geGoogle’d op Kirsty, want hoe zat het ook alweer met haar?

Nogal emotioneel gescheiden van haar man, muziekproducer Steve Lillywhite in 1992.
Bij die gelegenheid kondigde ze aan pas weer een CD te willen opnemen als ze zich weer gelukkig zou voelen. Dat geluksgevoel liet acht jaar op zich wachten.

Pas in 2000 verscheen het inderdaad vrolijke ‘Tropical Rainstorm’, opgenomen tijdens haar bezoek aan Cuba en Mexico. Uitgerekend daar sloeg het noodlot toe. Tijdens een middagje duiken met haar kinderen in het paradijselijke Cozumel.

Speedboat
Toen Kirsty daar letterlijk weer boven water kwam werd ze direct bruut overvaren door een speedboat die daar illegaal rondraasde.
De dader heeft zich nooit gemeld.

Haar moeder Jean zette nog een website op, maar de gerechtigdheid die ze daarmee zocht, blijft tot de dag van vandaag uit.

kirsty maccolls mom on fight for justice
music fund for cuba
blog: learning to say nothing
mp3: kirsty over cuba (bbc radio2)

 

zondag 28 augustus 2011

Lucky Me

Het alleruiterste noorden van de Schotse hooglanden oogt kaal en verlaten. Wie wil er ook wonen waar het land wordt gegeseld door noordwester stormen en ijskoude slagregens?

Hoewel het ook in Schotland naar het schijnt nu augustus is, ontbraken genoemde weerselementen vandaag niet tijdens mijn roadtrip van Ullapool naar Durness.

De goden zijn gedankt!

Juist tijdens mijn doortocht genoten de circa 4 bewoners van het uitgestrekte Kyle of Tongue opgetogen van een soort voorherfst.
En ik was er bij. Noem het een voorrecht.

donderdag 25 augustus 2011

Gaan voor vis met patat

Bitterballen zijn echt Hollands, Fish & Chips typisch Brits. De hongerige man
in mij kon op de pier van Tobermory gistermiddag de verleiding niet weerstaan.
Voor even voelde ik me één met het Britse volk.

dinsdag 23 augustus 2011

Schilder je foto

Vorige week vertrok ik voor een avontuurlijke zoektocht naar de oorsprong van alle regen die deze zomer zo hinderlijk aanwezig is. Schotland leek mij een redelijk zekere richting. Maar dat viel tegen. Een paar spatjes. Daar bleef het tot nu toe bij. Om wanhopig van te worden!

Bijna had ik de moed opgegeven. Vandaag kwam de kentering op het eiland Mull. Schilderachtig mooi, volgens de auteur van de ANWB Goud-serie.

Tussen de hoosbuien door probeerde ik die bewering op een foto vast te leggen. Daarna begon het digitale bijschilderen, want schilderachtig was die foto nog niet helemaal vanzelf. Hierbij het resultaat. Ik zeg: lang leve de regen!

 

zondag 7 augustus 2011

Face In The Cloud

Nee, dit is geen fotosjop!  Heel af en toe zie je allerlei beeltenissen in de wolken.
In 99,9% van die gevallen heb je teveel gedronken. In 0,1% wil God misschien iets zeggen. Maar wat?
Oh My God!

zondag 31 juli 2011

Hellsongs maakt metal mierzoet

Hellsongs is een eigenaardige coverband uit Zweden. Ze houden van Motörhead, Iron Maiden, Megadeth, Saxon en Slayer. Zo snoeihard als de orginele nummers zijn, zo mierzoet zijn de bewerkingen van de metal-klassiekers door Hellsongs.


Zelf noemen ze het ‘lounge rock’. Wie van headbanging houdt kan er helemaal niks meer mee, maar zie en hoor eens hoe Harriet Ohlsson het koele Söderköping ‘Run to the hills’ van Iron Maiden hier invult.
run to the hills

zondag 31 juli 2011

Wielrennen in Rwanda

Wielrennen is niet het eerste waar je aan denkt als het gaat over Rwanda. Na de verschrikkingen van de burgeroorlog, waarbij meer dan een miljoen Rwandezen om het leven kwamen, probeert het land weer een beetje op te krabbelen. Zo heeft Rwanda nu zelfs een echte wielerploeg. ‘Rising From Ashes’ is een ontroerende film over de zoektocht van vijf helden naar een nieuw land.

Hoofdrolspeler Adrien verloor zes van zijn broers in de genocide van 1994, maar het fietsen hield hem overeind.
Hij is de eerste wielrenner van het team die zich heeft geplaatst voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Naast het wielrenonderdeel heeft hij zich ook nog eens weten te plaatsen voor het mountainbiken op de Spelen.

vimeo: rising from ashes

zaterdag 30 juli 2011

Obscuur Vinyl (8)

In dit iPad-tijdperk is het verzamelen van CD’s een raar soort hobby geworden. Elpees staan in de kelder. En vinyl-singles gingen al decennia geleden met het grofvuil mee. Alle muziek die er ooit was staat nu gewoon online.

Maar heel af en toe zoek ik in het wijde web vergeefs naar vinyl plaatjes die ik ooit in 45 of 33 omwentelingen per minuut draaide. Voor deze korte serie schafte ik een platenspeler aan en zette ik de zoekgeraakte elpees & singletjes om in digi taal.

In de achtste aflevering: Nona Hendryx kennen we nog als lid van Labelle die ooit dik scoorde met ‘Lady Marmalade’. Na de split ging Nona solo verder, maar anders dan haar collega Patti Labelle bleef commercieel succes uit. Haar beste LP ‘Nona’ (1983, RCA) is zelfs nooit op CD uitgebracht. In de nieuwsgroepen en zelfs op de ultieme vindplaats iTunes zul je Nona’s ‘Nona’ niet vinden. Conclusie: stel je favoriete muziek veilig, want het kan zomaar, ineens zijn . . . vergaan!

Hier de complete elpee! (DOWNLOAD & UNZIP)

zaterdag 30 april 2011

Krant van de toekomst

Apple heeft met de introductie van z’n iPad2-tablet weer een historische verkoophit. De vraag is enorm en Apple kan daaraan niet voldoen. Prijzig of niet, in de eerste drie maanden werden er bijna vijf miljoen iPads verkocht. Crisis? What Crisis?

Hoewel de productie is opgevoerd, blijft de wachtlijst maar groeien en groeien. Apple meldde tijens de presentatie van de kwartaalcijfers dat het 4,69 miljoen iPads heeft verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar.

Je kan zeggen dat de zieke Apple-topman Steve Jobs de tijdgeest weer feilloos heeft aangevoeld. Toch is het idee van digitale tablets eigenlijk al stokoud. Al in 1994 maakte het Amerikaanse Knight Ridder een reportage over hun geloof in de krant van de toekomst: die op tablet. Onderstaande video laat zien hoe er 17 jaar geleden al studie-modellen bestonden als voorlopers van de huidige iPad-computers.

complete artikel op mail online