Over de koning en de rondborstige zangeres

Het moet ergens op een koude winteravond van 1990 zijn geweest dat koning Carl XVI Gustav in zijn Drottningholms Slott wat verveeld de Zweedse televisiezenders langszapte. Aan de verveling kwam abrupt een eind toen in een rare videoclip ineens Camilla Henemark op het koninklijke scherm verscheen, een rondborstige zangeres met veel warm Nigeriaans bloed.

Tegen zoveel warmbloedigheid blijkt zelfs een Zweedse vorst niet bestand, weten we nu. Twintig jaar later onthullen drie onderzoeks-journalisten de heimelijke affaire van de koning en de zangeres. De meest opmerkelijke beschuldiging in het boek ‘De Aarzelende Monach’ is dat Carl Gustav in de jaren negentig in een nachtclub in Stockholm wilde feestjes gaf voor modellen. De club was in handen van de bekende crimineel Mille Markovic. Die vond de feesten op maandagavond een zegen, want dan kwam de politie even niet aan de deur.

Lang geleden
Op een persconferentie ontkende de koning de beschuldigingen niet: “Ik heb er met mijn familie en de koningin over gesproken. Wat gebeurd is, is gebeurd, lang geleden. Ik heb met mijn familie besloten dit hoofdstuk achter ons te laten.”

Of dat ook gaat lukken? De Zweedse televisie had afgelopen vrijdag een interview met de zangeres van de extravagante groep Army of Lovers. Camilla bevestigde de relatie en laat het volk weten dat hun koning humor heeft. “We hebben het leuk gehad”, hield de zangeres zich nog enigszins op de vlakte.
Dat is verklaarbaar, want Camilla Henemark komt binnenkort met een eigen boek over haar avonturen met Carl XVI Gustav.
Op Drottningholms Slott zal het nog lang onrustig blijven.

de clip: army of lovers – crucified

  • 12/11/2010