Onbehagen rond zwartgelakt rapport

Het Mueller-rapport dat antwoord moet geven op de vraag of het campagneteam van president Trump met Rusland heeft samengespannen om de verkiezingen te beinvloeden, telt 450 pagina’s en wordt zelfs door Amerikanen met een juridische achtergrond omschreven als taaie kost. The Atlantic heeft er twee redacteuren op gezet, die veertien hoogtepunten hebben geselecteerd.

Uit het artikel valt te concluderen dat de bewering van procureur-generaal Bill Barr, dat het rapport de president geheel vrijpleit, wel erg kort door de bocht is. Neem bijvoorbeeld deze scene (wanneer Trump te horen krijgt dat Mueller het onderzoek gaat leiden): ‘O mijn God, dit is afschuwelijk. Dit is het einde van mijn presidentschap. Ik ga eraan.’ Een vreemde opmerking voor een man die beweert dat hij onschuldig is aan samenzweren met de Russen. bronbericht

Embed from Getty Images

Het complete rapport is hier vrij te downloaden.

Het Belgische wegenboek

Geen idee waar het idee vandaan kwam, maar Mitsubishi Motors heeft samen met een reeks (top)fotografen de relatieve schoonheid van de Belgische wegen in beeld gebracht in het exclusieve fotoboek ‘The Book of #BelgianRoads’.

Wie er wel eens komt, weet dat het slecht is gesteld met de Belgische wegen. Zelfs de wegen in landen als Namibië en Rwanda verkeren in betere staat. Dat bleek een jaar geleden nog uit een rapport van het ‘World Economic Forum’.

Positieve denkers zien er dan weer de rauwe schoonheid van in. Naast werk van topfotografen zoals Noortje Palmers, Jimmy Kets, Bieke Depoorter en Mathieu Litt en beelden van een aantal fotograaf-influencers, toont het boek 45 foto’s van hobbyfotografen.
Uit 730 inzendingen selecteerden juryleden Carl De Keyzer en Ingrid Deuss 45 beelden die het best de erbarmelijke staat van Belgische wegen illustreren.

‘The Book of #BelgianRoads’ is gedrukt op 300 exemplaren en vanaf 1 april verkrijgbaar voor 24,95 euro bij Copyright (Antwerpen, Gent), Passa Porta Bookshop (Brussel) en erkende Mitsubishi verdelers. Alle verkooppunten te raadplegen op: www.belgianroads.be .

Europa verliefd op Ajax

In Engeland – toch de bakermat van de voetbalsport – wordt lyrisch gesproken over de onverschrokken manier waarop de jongelingen van Ajax de vedetten van absolute Europese topclubs Real Madrid en Juventus alle hoeken van het veld hebben laten zien. Het leidde zelfs tot een liefdesbrief in The Telegraph, één van de grotere kranten van het land.

‘Het is een ongelooflijk team. Niet alleen een lust voor het oog, maar bijzonder vanwege het feit dat dit gewoon niet hoort te gebeuren in het hedendaagse voetbal. Wat ze bijzonder, zo uniek maakt, is dat dit Ajax geen dynastie zal bouwen, ze zullen niet domineren. Ajax is als een vlinder: mooi, betoverend, maar al stervende. Bijna vanaf het moment dat ze dit seizoen hun vleugels spreidden in Europa, lang voordat ze Real Madrid en Juventus uitschakelden, wisten ze dat ze het einde van hun tijd samen eraan zat te komen.’

‘Ajax is een team dat gekoesterd moet worden, omdat dit al hun laatste dagen zijn. In de zomer wordt dit team uit elkaar gehaald. De beste spelers verspreiden zich over de grootste clubs van Europa, afhankelijk van wie het meeste geld biedt om hen weg te lokken.’

‘En denk hier eens over na: Ajax heeft meer spelers geproduceerd die drie of meer jaar in hun opleiding zijn ontwikkeld en momenteel in de Europese topcompetities spelen dan welke andere club ter wereld dan ook. Dit is niet nieuw. Wat anders is, is dat ze voor één keer zijn toegestaan ​​om samen te groeien en te ontwikkelen. Voorlopig tenminste.’

‘Kijk hoe Ajax speelt en je zal zeker verliefd worden. Als tegenstander moet je je in een storm wanen. Ze passeren en bewegen met een snelheid die jarenlang niet is gezien, ze zijn technisch en in staat om op verschillende posities te spelen, ze zijn de belichaming van het totaalvoetbal waar Nederland altijd trots op was. Ze verdienen hun plaats naast alle grote Ajax-teams van weleer, maar ze hebben het gedaan in een tijdperk waarin het onmogelijk was.’

Lees hier de volledige ‘liefdesbrief’ van The Telegraph aan Ajax

Legaal 490.000 liedjes downloaden?

Dit wordt zelfs mij te bar. Gratis en legaal 490.000 mp′s downloaden die tussen 2008 en 2010 op Myspace (remember?) zijn gepost. Nu.nl schrijft:

Internet Archive, de site die oude webpagina′s archiveert, heeft een collectie van 490.000 nummers online gezet. De mp3′s verschenen tussen 2003 en 2015 op het sociale netwerk Myspace.

Vorige maand bleek dat MySpace bij het overzetten van data op een andere server twaalf jaar aan bestanden was verloren. Naar schatting zijn in totaal 53 miljoen nummers van veertien miljoen artiesten verdwenen.

Een klein deel daarvan is nu weer beschikbaar. In de collectie is onder meer vroege audio van artiesten als Donald Glover, Katy Perry en Pitbull te vinden. Wie de hele verzameling gratis en legaal wil downloaden: feel free!

Ach ja, das war einmal

Hoe Kiwi′s rouwen

Beschouw dit maar als een follow-up op de posting ‘Terroristen verdienen de vergetelheid’, naar aanleiding van de weerzinwekkende aanslag op twee moskeeën in het Nieuw Zeelandse Christchurch op 15 maart van dit jaar. De weigering van premier Jacinda Ardern om te spreken over ‘hem’ (de dader) en ‘ons’ was al uitzonderlijk, maar nog opvallender was haar expliciete referentie aan de Maori-cultuur, stelt Louise Fresco in deze column in NRC Handelsblad.

Sprekend over de slachtoffers zei ze: we zullen jullie omringen met aroha en manaakitanga, verwijzingen naar naastenliefde, medeleven en delen. Ze voegde eraan toe „en (met) al datgene wat ons vormt”, waarmee ze zichzelf en alle Nieuw-Zeelanders verbond met de geschiedenis van hun land en zijn eerste bewoners.

Het kan dan ook geen verbazing wekken dat een Maori-lied enkele dagen na de nationale herdenkingsdienst daar in één klap de nr. 1 radiohit was. En de soundtrack bij deze samenvatting van alle rouw op Facebook.

Have a listen to this beautiful song Whakaaria Mai (How Great Thou Art) by Hollie Smith and Teeks, who will be performing at today's National Remembrance Service.

Have a listen to this beautiful song Whakaaria Mai (How Great Thou Art) by Hollie Smith and Teeks, who will be performing at today's National Remembrance Service in Christchurch. 🖤

Geplaatst door Breakfast op Donderdag 28 maart 2019

1 April

Sommige tradities trek ik slecht. Omdat ze té flauw zijn. Zoals het jaarlijkse ritueel rond de eerste fopdag van April. Ik ben meer van de dodelijke ernst. Maar als er over een grap en de uitvoering echt is nagedacht? Tja!

Hier zie je professor Matthew Weathers van de Biola Universiteit in het Californische La Mirada aan het werk.

Introducing: Andrei Zandorine

Vaste bezoekers van deze site – en dat zijn er volgens de laatste statistieken ongeveer 20.000 per maand – hebben natuurlijk allang door dat ik veel berichten van Design You Trust blijf doorzetten.

Niet vreemd. Wat mij betreft blijft dit de gratis snoepwinkel op internet. Maar veel snoep is niet gezond en dus zet ik mijn trouwe volgers op ratsoen. En ga ik terug naar maximaal één verwijzing per week.

Dit is de 1ste: Andrei Zadorine werd geboren in Beryozovka (Wit-Rusland) in 1960. Geïnspireerd door zijn kindertijd combineert hij zijn verbeelde herinneringen met de realiteit van nu, met verbluffend resultaat.

11 48

Thierry′s natte droomuitslag

Vorig jaar zomer deelde de veelbesproken FvD-voorman Thierry Baudet een vakantiekiekje waarin hij volledig naakt leek te dromen over de laatste peilingen. Waarin de gevestigde politieke orde op fors verlies stond en op de automatische piloot reageerde met de bekende quote: “Het zijn maar peilingen”.

Baudet wist wel beter en zag afgelopen woensdag bij de Provinciale Staten verkiezing hoe de werkelijkheid zijn droom van toen, aan het zwembad, overtrof. De manier waarop Benjamin Kikkert het in zijn cartoon hieronder afbeeldt is grof maar treffend.

Benjamin Kikkert (Den Helder, 20 juli 1976) is cartoonist.
Zie www.spotprenten.blogspot.com