Nobody’s wife

Veel TV-interviews geeft Anouk niet. De reden dat ze aanschoof bij Mathijs van Nieuwkerk in DWDD was – berekenend – om de kaartverkoop van haar tweede ZiggoDome concert een ‘lift’ te geven.

Het werd een prachtig televisiegesprek, vond ik. Waarom ik daarna nog even de vox populi (lees: de sociale media) checkte, weet ik niet. Zonde eigenlijk. Het ging over haar gewicht, haar gebit of hoe ze er in het algemeen uitzag. Wellicht wat dopey.

Nauwelijks ging het over wat Anouk in die tien minuten vertelde!
Om daarna – ter afsluiting van het gesprek – de sterren van de hemel te zingen in:

Irak maakt korte metten met vloggers

Tara Fares die eerder deze week werd uitgeroepen tot een van de populairste sociale media sterren van Irak, is in haar auto in Bagdad doodgeschoten. De 22-jarige vrouw, dochter van een Irakese vader en Libanese moeder, was bekend als voorvechter van een vrije levensstijl. Dat droeg ze ook uit op haar Instagram-account die 3 miljoen volgers telde. Ze werd bedreigd en was daarom al verhuisd naar Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan.

De politie is op zoek naar twee mannen op een motor die de moord zouden hebben gepleegd. Eerder deze maand kwamen ook al twee populaire vlogsters om het leven In Irak. Rafeef al-Yaseri, ook bekend als de ‘Barbie van Irak’, werd op klaarlichte dag in haar auto doodgeschoten. Een ander, exploitante van een schoonheidscentrum, werd dood in huis aangetroffen zonder dat er een duidelijke oorzaak was.

Hilarisch: opperrechter Kavanaugh in Pulp Fiction

Het verhoor van de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh was op zichzelf al bizar genoeg, maar deze mix overtreft alles. Beelden van Samuel L. Jackson uit de film Pulp Fiction worden razend knap gesneden met fragmenten uit het verhoor. Hier zie je social media op z′n best. De clip is op Instagram geplaatst door Elara Pictures, het bedrijf achter de cult hit Good Time die volgens sommigen onterecht geen Oscar kreeg.

QMusic kaapt legendarische Top 40

Na meer dan een kwart eeuw verhuist Veronica′s Top 40 met ingang van volgend jaar van Radio 538 naar Qmusic. De Stichting Nederlandse Top 40 is verbaasd over de keuze van Radio 538, maar noemt het besluit ‘puur zakelijk’. 

De Nederlandse Top 40 is een van de oudste hitlijsten in Nederland en werd eerder uitgezonden op Radio ­Veronica en Radio 3. Hierdoor is de Top 40 een instituut geworden, dat voor velen is vervlochten met jeugd­herinneringen als het opnemen van de hits op cassettebandjes en het ­wekelijks afhalen van de papieren ­versie van de Top 40 bij de lokale ­platenzaak.
Radio 538 wil een vernieuwde lijst vanwege veranderingen in de markt. Volgens Talpa Radio-directeur Marc Adriani, die over Radio 538 gaat, zijn streamingdiensten als Spotify veel belangrijker dan het meenemen van de verkoop van singles in het bepalen van de hitlijsten.

      top-40