Guitar kids

Als je die grimassen van al die gitaarhelden uit de rockgeschiedenis ziet, dan veronderstellen die ellenlange solo′s bovenmenselijke inspanningen. De volgende beelden halen die suggestie nogal hard onderuit. Een kínd kan het! Nou ja, je moet er wel een beetje talent en aanleg voor hebben natuurlijk. Zoals Ayla (15) demonstreert in de Led Zeppelin-klassieker ‘Since I’ve been loving you‘.

Maar uh, wat te denken van Ben Goldsmith? Twaalf jaar nog maar en hij maakt grote indruk op de mannen van Norman′s Rare Guitars, een muziekwinkel Tarzana, California. De elektrische gitaar is Ben′s favoriete instrument, maar hij speelt ook bas, keyboards en zijn resterende energie kan het ventje achter het drumstel kwijt. Een platencontract heeft ie ook al op zak. Check it out.

Zo verkoopt AGM z′n nieuwe mobieltje

Met anderhalf miljard consumenten is de Chinese markt natuurlijk reuze interessant. Smartphonemaker AGM spaarde kosten noch moeite om z′n nieuwe toestel onder de aandacht te brengen. Met een lange en opvallende televisiecommercial bijvoorbeeld. Die geeft tevens antwoord op de vraag: hebben Chinezen humor?

Het verlaten zwembad

Vorig jaar zomer trof ik op een door iedereen verlaten kampeerterrein in de buurt van Kopenhagen een zwembad aan dat door de vervallen staat waarin het verkeerde zich leende voor een warse fotoserie.
Dit is één van de foto′s uit die reeks:

Abandoned swimming pool (5184×3456 pixels)

En ik ben kennelijk niet de enige met een fascinatie voor dit soort locaties. Zo stuit ik op deze video die dichterbij huis is gemaakt: bij het zwembad van Camping Seveningen. En ook hier is de troosteloosheid zó gevangen dat het tegelijk toch ook weer iets moois krijgt.

De video is door dezelfde Jon van Dijk gemaakt die vorig jaar ook het voormalige zwemparadijs Aqua Plaza op Ameland zo fraai met zijn Canon EOSD700-camera wist vast te leggen.

Syrië: houdt het dan nooit op?!

Een uitzending van EenVandaag. “We weten dat jullie moe worden van onze bloederige foto’s, maar we blijven een beroep op jullie doen.” De bombardementen in Ghouta (Syrië) blijven aanhouden. Kinderen vragen zich af of de wereld wel ziet wat ze doormaken.

Noodkreet van tiener voor gruwel in Syrië: ‘We weten dat jullie moe worden van bloederige foto’s’

“We weten dat jullie moe worden van onze bloederige foto’s, maar we blijven een beroep op jullie doen.” De bombardementen in Ghouta (Syrië) blijven aanhouden. Kinderen vragen zich af of de wereld wel ziet wat ze doormaken.

Posted by EenVandaag on Saturday, February 24, 2018

Twee minuten douchen is genoeg

Kaapstad heeft al drie jaar lang last van aanhoudende droogte. De watercrisis is zelfs zo nijpend dat volgens sommige onderzoekers nog dit jaar een zogenaamde “Dag Nul” zal plaatsvinden. De dag waarop de stad zonder water komt te zitten. Dag Nul wordt momenteel voorspeld op 9 juli 2019. Die dag moeten, als het zo doorgaat, de meeste kranen in de stad worden afgesloten en zullen mensen in de rij staan voor water.

Om dat te voorkomen hebben Zuid-Afrikaanse artiesten hun medewerking verleend voor het project “2 Minute Shower Songs“. Een album vol nummers die precies lang genoeg zijn om je in te zepen en af te spoelen, terwijl je ondertussen toch je favoriete hit van begin tot eind mee kan brullen. En kort genoeg om de watercrisis niet nog erger te maken. De Zuid-Afrikaanse overheid heeft de inwoners van Kaapstad gevraagd het dagelijkse waterverbruik te beperken tot 50 liter. Ter vergelijking: een douche van vijf minuten verbruikt al bijna 45 liter. bron

Tip (muziek): Superorganism

De muziek van Superorganism klinkt volgens VPRO′s 3 voor 12 ongeveer alsof je op je laptop een YouTube-video zit te kijken, ondertussen op je iPhone door een tijdlijn scrollt, via je Sonos-speaker een popliedje luistert en je neefje naast je zit met een Gameboy. Wanneer je enige orde weet te scheppen in die chaos klinkt het best wel lekker.

Superorganism is een achtkoppig internationaal gezelschap dat opereert vanuit Londen en is daar de grootste hype van dit moment. Nu is er een debuutalbum. In het openingsnummer wordt zangeres Orono al gillend wakker uit een nachtmerrie met bergen geluidssamples waarin haar vrienden in het niets oplossen. Hoe je moet omgaan met zoveel prikkels? Dat weet Orono ook niet, want hoe graag ze ook een Superorganism wil zijn, ze is ook maar gewoon een meisje van 17. bron

Kunst van nu: Ali en Nino

Dit is het Ali & Nino Liefdes-standbeeld. Het beeld is gemaakt door de Georgische kunstenares Tamara Kvesitadze. De beelden zijn 7 meter hoog en wegen 7 ton. Het stelt de liefde voor tussen de Azerbeidjaanse Ali en de Georgische prinses Nino. Het eind van hun liefdesverhaal is dramatisch als Ali gedood wordt door de Russen.

Het verhaal is in Oost-Europa net zo bekend als dat van Romeo en Julia bij ons. Het zijn twee losse beelden maar doordat ze langzaam draaien vloeien ze in elkaar tot één beeld, met de contouren van een man aan de ene kant en die van een vrouw aan de andere kant.
Het Ali & Nino Liefdes standbeeld lijkt overdag dan ook weer heel anders dan ′s avonds. Dan worden de beelden die om het half uur in elkaar verstrengeld raken, afhankelijk van de situatie ‘warm’ of ‘koud’ verlicht. bronbericht

Niet wéér die carnavalfoto’s!

Sommige tradities zijn er om in ere te houden. Zo ken ik geen jaar dat voorbij is gegaan zonder foto-impressie vanuit hét carnavalland bij uitstek: Brazilië. Ik scroll er elk jaar toch weer even doorheen. Vanwege alle schoonheid en kleuren en omdat het hier dan zo koud is en dáár zo jaloersmakend warm.