NasNico

It's in Dutch and about SOUND & VISION

‘Blue’: mooier met de jaren

Sticky post

Kort nadat Lana del Rey zich waagde aan Joni Mitchell′s ‘For Free’ verschijnt nu de nieuwe CD van maestro David Crosby.
Hij vernoemde zijn album zelfs naar datzelfde iconische nummer en kiest voor een duetvorm samen met Sarah Jarosz.
Beetje kippenvel wel, maar de haren gaan pas echt recht staan bij het origineel.

Ik heb vanavond even licht moeten huilen (excuus) bij het zien van deze mooi – en in kleur – bewaard gebleven aflevering van de legendarische
‘Dick Cavett Show’ waarin Joni live zingt.


Zelfs Nieuwsuur besteedde ruim aandacht aan het halve eeuw geleden verschenen album ‘Blue’ van diezelfde Joni Mitchell.
Alle liefhebbers van vijftig jaar en jonger die haar om onduidelijke reden nog niet kennen, kunnen het programma hier terug zien.

MTV clips remastered

Ach ja. De jaren 90. De tijd dat MTV nog leuke videoclips uitzond tussen de commercials. Die zijn allemaal op Youtube nog wel terug te vinden, maar omdat ze al zo’n jaartje of 25 of nóg ouder zijn, zien die er allemaal gewoon niet meer uit. Heeft er natuurlijk ook mee te maken dat onze verwende oogjes inmiddels gewend zijn aan 4K of een Oled scherm.

Het Russische Youtube kanaal Ritsa TV is bezig om de beste videoclips uit de jaren 90 zowel in beeld als in geluid digitaal te remasteren. Hulde voor dit initiatief.
Bijgaand een voorbeeld van een Hollandse discostamper die ooit ‘viraal’ ging ver voor dat woord bestond. En zo ook Rusland bereikte.

Yesterday when I was young

Charles Aznavour bezong het ooit zo mooi in zijn gebroken Engels: Yesterday when I was young. Verlangen we er allemaal niet naar terug? Wie daar teveel aan toe geeft, grijpt bijvoorbeeld naar botox-behandelingen met alle dramatische gevolgen van dien.

Hidreley Diao koos voor een onschuldiger vorm en gebruikte allerlei soorten computertechnieken met AI (artificiële intelligentie) toepassingen. En toegegeven, hier en daar heeft ie de de resultaten een beetje aangepast en gerepareerd met behulp van mijn Photoshop-vaardigheden. Maar dan heb je ook wat. Wat voorbeelden:

Madonna
Brad Pitt

Mooi, maar laten we dat terughunkeren naar wat ooit was achter ons laten.
Hier het complete artikel

Kremlin zette in op ‘instabiele’ Trump

De Russische president Vladimir Poetin heeft persoonlijk ingestemd met een spionage-operatie om de ‘mentaal instabiele’ Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te helpen winnen. Dat blijkt uit gelekte documenten van het Kremlin, die in handen zijn van de Britse krant The Guardian.

President Trump spreekt supporters toe tijdens de ‘Make America Great Again’ campagne
op het vliegveld van Phoenix, Arizona.

Uit eerdere onthullingen van voormalig naaste medewerkers van Trump was ook al gebleken dat de oud-president een Russische marionet was. De documenten zelf zouden afkomstig zijn van een vergadering van de Russische nationale veiligheidsraad die plaatsvond op januari 2016.
Poetin was daarbij aanwezig.

The ‘special part’ of a secret Kremlin document setting out measures to cause turmoil and division in America
Document waarin wordt gesproken over het steunen van ‘mentaal instabiele’ Donald Trump
Beeld: The Guardian

Tijdens de besloten bijeenkomst zou de goedkeuring zijn gegeven om met behulp van de Russische inlichtingendienst Trump in het Witte Huis te krijgen, in plaats van Democraat Hillary Clinton. Een overwinning van Trump zou namelijk bijdragen aan de destabilisatie van de Verenigde Staten, een voorspelling die in de vier jaar erna accuraat zou blijken.
bronartikel

Meer dan een ‘crimefighter’

Embed from Getty Images

Ik ga geen moeite doen om nog iets toe te voegen aan alles wat in al het mediageweld de voorbije dagen allemaal al is gezegd over Peter R. de Vries. In al het eerbetoon na de moordaanslag op zijn leven kwam ook zijn verkiezing tot kleurrijkste Nederlander even in wat snipperclips voorbij.

Peter R. nam op 28 oktober 2016 in een afgeladen Pakhuis de Zwijger te Amsterdam zijn nummer 1 positie in ontvangst. Hij gaf hierbij een indrukwekkende toespraak over waarom hij zo uitgesproken is!
Hier kun je deze ongeveer 10 minuten durende speech van de gesneuvelde volksheld integraal bekijken.

Journalisten als doelwit

Journalisten van de NOS rijden met auto′s zonder herkenbare logo′s uit angst voor geweld vanuit het publiek. Dat het niet bij verbaal geweld blijft hebben we eerder dit jaar gezien toen kerkgangers een verslaggever van Omroep Rijnmond molesteerden en omstanders bij een brand in Lunteren met behulp van een grote shovel een persfotograaf met auto en al in een sloot duwden.

Het geweld tegen journalisten is ook al geen typisch Nederlands verschijnsel, want ook collegas in het buitenland krijgen bij de uitoefening van hun werk steeds vaker te maken met woedende wappies.
Zo werd BBC-journalist Nicholas Watt onlangs in Londen belaagd door een groep anti-lockdown demonstranten. Op sociale media is te zien hoe de verslaggever zich ternauwernood in veiligheid kan brengen terwijl hij wordt aangevallen en voor verrader wordt uitgemaakt. Het zijn angstaanjagende beelden.

UPDATE: Dat het nóg erger kan ondervond misdaadverslaggever Peter R. de Vries deze week toen hij na een uitzending van RTL Boulevard op klaarlichte dag in een drukke straat in Amsterdam werd neergeschoten. Het dieptepunt was kennelijk nog niet bereikt.

Hyundai ziet ze vliegen

Het is een probleem in alle grote binnensteden: te weinig ruimte voor teveel auto’s. Alles is volledig dichtgeslibd. Op een internationale conferentie van motorfabrikanten werden oplossingen gepresenteerd die nu nog science-fiction lijken, maar die toekomst is dichterbij dan we denken. Hyundai-topman Michael Cole voorspelt dat we voor 2030 met een auto door de lucht vliegen.

De baas van de Europese divisie van de Zuid-Koreaanse autofabrikant stelt dat het bedrijf ‘flinke investeringen’ heeft gedaan in stedelijke luchtmobiliteit. “We zijn ervan overtuigd dat in het laatste deel van dit decennium stedelijke luchtmobiliteit zeker een grote kans biedt om de verkeerscongestie te verminderen en emissies omlaag te brengen, door binnen de stad te vliegen, maar mogelijk ook tussen steden.”

Hyundai presenteerde zijn vliegende autoconcept, dat is ontwikkeld in samenwerking met Uber, al tijdens de Consumentenelektronicashow in Las Vegas in januari vorig jaar. De autofabrikant is ook betrokken bij het eerste Britse vliegveld zonder landingsbaan, ontworpen voor vliegtuigen die verticaal kunnen opstijgen en landen. De ‘stedelijke luchthaven’ kan worden gebruikt voor luchttaxi′s en bezorgdrones. bronbericht

Trots op ons verleden

Internationaal onderzoek toont dat geen enkel Europees land zo trots is op het koloniale verleden als Nederland, schrijft Universitair docent en onderzoeker Karim Bettache.

Kijkt u even naar de grafiek hieronder van een recent Brits onderzoek. Ons land steekt met kop en schouders boven alle andere landen uit, zelfs boven Groot-Brittannië. Dat is ontzettend veelzeggend over de staat van ons publieke debat inzake ons verleden. 

Karim Bettache op Joop.nl

Het onderzoek bewijst volgens Bettache dat Nederland niet goed met het eigen verleden omgaat. ‘Nogmaals, zie bovenstaande grafiek: we zijn in ons land grotendeels ongeschoold in de oorsprong van koloniaal racisme. Ons schoolsysteem heeft het totaal verwaarloosd en daarom komen we nu van heel Europa met kop en schouders als slechtste uit de bus en worstelen we dagelijks met vormen van racisme.’

Pagina 1 van 73

Gemaakt met WordPress & Ontwerp: Anders Norén