Lonely Planet zoekt reistips ver weg

De tijd dat een stedentripje naar Barcelona nog ‘hot’ was ligt ver achter ons. En de camping in Zuid-Frankrijk kan al helemaal niet meer, als we de Lonely Platen mogen geloven.
Wie nog wil opscheppen bij de koffieautomaat checkt vooral het onderstaande rijtje met dé vakantiebestemmingen voor volgend jaar.

Dit is de top 3 van landen die je echt moet bezoeken:
1. Sri Lanka
2. Duitsland
3. Zimbabwe

De steden die een bezoekje waard zijn:
1. Kopenhagen, Denemarken
2. Shenzhen, China
3. Novi Sad, Servië

Voor wie graag rondreist of de natuur opzoekt. Deze regio’s zijn volgens Lonely Planet de moeite:
1. Piëmont, Italië
2. Catskillgebergte, Verenigde Staten
3. Noord-Peru

Deze foto hierboven maakte ik tijdens mijn laatste vakantie niet op de steppe van Mongolië, maar ouderwets dichtbij huis. Ergens in Noord-Frankrijk. Hier de hele serie.

Bron: Lonely Planet

Sinead heet voortaan Shuhada’ Davitt

Toegegeven. Het is knap om 25 jaar na ja laatste top 40-notering nog steeds regelmatig de Nederlandse kranten te halen. De Ierse zangeres raakte na de videoclip ‘Nothing compares to you’ waarin ze haar tranen zo mooi liet rollen behoorlijk de weg kwijt. Er kwamen berichten over haar toetreding tot de katholieke kerk, mislukte zelfmoordpogingen en als ik dit laatste bericht moet geloven heeft Sinead nu haar geluk gevonden in de islam.

Is melk goed voor elk?

AMSTERDAM – Volgens PETA, de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, is het drinken van melk een teken van ‘blanke overheersing’. Mede om die reden zouden mensen moeten stoppen met het drinken van deze koeienzuivel.
… Geen idee of dit bericht in De Telegraaf waar is, maar het riekt naar fake news. Er wordt verwezen naar een boodschap van PETA op Twitter waarin wordt beweerd dat koeiemelk ‘de drank bij uitstek is voor de overheersers’ en dat de witte motor al lang is omarmd als een symbool van blanke suprematie. Symbolen van (een glas) melk, stelt PETA, worden ook gebruikt door extreem-rechtse personen.


De consumptie van melk is de afgelopen jaren overigens al sterk afgenomen. In 2013 werd in ons land nog 810 miljoen liter melk en 284 miljoen liter andere zuiveldrank verkocht. Vorig jaar daalde dat aantal naar respectievelijk 747 miljoen liter en 264 miljoen liter.

Embed from Getty Images

Fakenews: McCartney was een Stonesfan!

Een geweldige foto op Pinterest. Paul McCartney (The Beatles) zit in de studio en bekijkt daar het net verschenen album Aftermath van hun ‘aartsrivalen’: The Rolling Stones.

Ook in 1966 was er sprake van ‘fakenews’, want van rivaliteit tussen de Beatles en de Stones – de beide grootmachten uit British Wave – was geen sprake. Eerder van bewondering over en weer.

Nobody’s wife

Veel TV-interviews geeft Anouk niet. De reden dat ze aanschoof bij Mathijs van Nieuwkerk in DWDD was – berekenend – om de kaartverkoop van haar tweede ZiggoDome concert een ‘lift’ te geven.

Het werd een prachtig televisiegesprek, vond ik. Waarom ik daarna nog even de vox populi (lees: de sociale media) checkte, weet ik niet. Zonde eigenlijk. Het ging over haar gewicht, haar gebit of hoe ze er in het algemeen uitzag. Wellicht wat dopey.

Nauwelijks ging het over wat Anouk in die tien minuten vertelde!
Om daarna – ter afsluiting van het gesprek – de sterren van de hemel te zingen in:

Irak maakt korte metten met vloggers

Tara Fares die eerder deze week werd uitgeroepen tot een van de populairste sociale media sterren van Irak, is in haar auto in Bagdad doodgeschoten. De 22-jarige vrouw, dochter van een Irakese vader en Libanese moeder, was bekend als voorvechter van een vrije levensstijl. Dat droeg ze ook uit op haar Instagram-account die 3 miljoen volgers telde. Ze werd bedreigd en was daarom al verhuisd naar Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan.

De politie is op zoek naar twee mannen op een motor die de moord zouden hebben gepleegd. Eerder deze maand kwamen ook al twee populaire vlogsters om het leven In Irak. Rafeef al-Yaseri, ook bekend als de ‘Barbie van Irak’, werd op klaarlichte dag in haar auto doodgeschoten. Een ander, exploitante van een schoonheidscentrum, werd dood in huis aangetroffen zonder dat er een duidelijke oorzaak was.