De kinderen van Graniteville, Staten Island New York, groeien niet in de meest kansrijke omgeving op. Maar wat hébben de leerlingen van Public School 22 het getroffen met een muziekleraar als Gregg Breinberg.

Al een jaar of tien begeleidt Gregg Breinberg vijfdeklassers van de openbare lagere school op zijn gitaar of piano bij het zingen van populaire popliedjes.
We zouden het nooit hebben geweten, ware het niet dat filmpjes uit de aula van PS22 op YouTube terecht zijn gekomen.

Sindsdien is de hippe leraar mr. B met zijn muziekklasje een ware sensatie. Wereldsterren als Beyonce, Adele en Alica Keys zijn tot tranen toe geroerd als ze hun hits terughoren, gezongen in de aula van de school door het koor van meneer Breinberg.

Madison Square Garden
Kylie Minogue reisde naar Graniteville om daar met de kinderen haar discohit te zingen. Stevie Nicks (ex-Fleetwood Mac) ging nog verder. Tijdens haar concert in Madison Square Garden werd ze in het nummer ‘Landslide’ begeleidt door Mr. B. en zijn kids from the block.

Ter introductie: Muziekkenners die Phoenix’ “Lisztomania” kennen, zullen zeggen dat dit nummer een tikje te ingewikkeld is om te arrangeren voor een kinderkoor. Gregg Breinberg en zijn PS22 Chorus deden het toch en eerlijk gezegd nog overtuigend ook.