“Inspelen op wat er leeft”. Vooral als dat onvrede is. Succes verzekerd. Politieke partijen als de SP, 50Plus en de PVV buitelen daarom over elkaar heen om te dingen naar de gunst van klagende ouderen en hun niet geïndexeerde pensioen. Terwijl zij goddorie “ons land groot hebben gemaakt”!

Uit de nieuwste OESO-cijfers blijkt wat eerdere internationale onderzoeken ook al uitwezen. Nérgens ter wereld zijn ouderen (gemiddeld) rijker dan in het ontevreden Nederland. De combinatie van de AOW voor iedereen en aanvullend pensioen voor vrijwel iedereen maakt dat de Nederlandse ouderen er in vergelijking met ouderen in andere landen opmerkelijk goed aan toe zijn.

Ter relativering
Zonder voorbij te willen gaan aan de 2% van de Nederlandse ouderen die onder de armoedegrens leven, geldt dit in Groot-Brittannië voor 13,4% van de ouderen. En dan moeten de dramatische gevolgen van de Brexit zich daar nog voltrekken.
In Japan en Amerika heeft zelfs één op de vijf ouderen te weinig geld om van te leven en in Australië is dat zelfs één op de drie, blijkt uit de meest recente OESO-cijfers.

Wie er zin in heeft kan voor genuanceerde reacties op dit bericht van ‘Welingelichte Kringen’ uiteraard terecht op Facebook. Een kleine bloemlezing:

Wie zegt dat?

Nu nog wel ja, rijkste generatie ooit. Net op tijd om alles mee te pakken en daarna werd het afgebroken. Meestal door dezelfde generatie. Het is bergaf sindsdien.

Even in perspectief plaatsen: Nederland doet het HET MINST SLECHT.

Juist alleen drie hoog achter, bejaarde huizen sluiten ,belachelijk beleid.

Propaganda, zal wel weer een reden voor gevonden worden om ouderen geld afhandig te maken.