Op de eerder door mij de hemel in geroemde muzieksite Ubuweb stuit ik in het 365 Days Project-overzicht op een wel heel bijzondere mp3. Onderzoek leert dat het om een authentieke opname gaat. Op eBay wordt er inmiddels honderden euro′s voor de orginele vinyl-single met een zingende prins Claus en koningin Beatrix geboden.

De opname stamt uit 1981 en laat de koninklijke familie horen tijdens een feestje op Paleis het Loo. Bij wijze van herinnering is het dixieland-achtige lied in een gelimiteerd aantal op een singletje geperst, slechts bedoeld voor de Oranje′s zelf.

Willem Duys
Radiomaker Willem Duys die destijds goede connecties had met Pieter van Vollenhoven liet de zingende Claus & Beatrix horen in het programma Muziekmozaiek. Dit tot grote ergenis van de Rijksvoorlichtingsdienst, die zich direct na uitzending bij de AVRO meldde.

Anonieme afzender
De bron blijkt een tape te zijn die een anonieme afzender in 1981 achterliet in de brievenbus van het Nederlandse undergroundmagazine Gramschap. Kort daarna verscheen de koninklijke jamsessie als bootleg-single op de markt.