Het is zonder twijfel het meest afgelegen huis ter wereld en je vraagt je af wie hier op Elliðaey Island ooit heeft kunnen wonen. Wie kan er leven op niet meer dan een koude, winderige en boomloze rots zonder iemand anders in zicht?

bjork-ellidaey-island-houseGeloof het of niet, maar Elliðaey Island telde ooit een bloeiende gemeenschap van vijf huishoudens. Er werd gevist en vee gefokt. Het was een guur bestaan en naar verloop van tijd verdwenen alle menselijke activiteiten van het eiland voor de zuid-IJslandse kust.

Papegaaiduikers
Totdat het rond 1950 wordt herontdekt als paradijs voor de jacht op papegaai-duikers. De Elliðaey Jachtvereniging bouwde er een lodge voor hun leden en gebruiken die tot op de dag van vandaag.

bjork

Veel mensen verwarren het huis met het huis dat is geschonken aan zangeres Björk door de overheid , als dank voor haar muziek waarmee ze IJsland indirect op de kaart zette. Hoewel het klopt dat Bjork een huis op een eiland bewoont (maar niet geschonken door de overheid ). Het misverstand is verklaarbaar omdat ook dit eiland Elliðaey heet, maar dan voor de westkust van IJsland ligt.

      Björk - Crystalline