Er zijn op dit moment meer dan 1,7 miljard (!) websites te bekijken, dus dat je voor het lezen van dit bericht op die ene van mij uitkomt is wel heel bijzonder. Hoewel elke dag weer toch ongeveer een slordige zevenhonderd unieke bezoekers jouw voorbeeld volgen, als ik de statistieken mag geloven.

Even wat cijfers:
Op 6 augustus 1991 kwam de eerste website online. Het was de Britse natuurkundige Tim Berners-Lee die bij CERN in Zwitserland die allereerste pagina op het wereldwijde web plaatste.

Tegen het einde van 1992 stond er overigens nog altijd niet meer dan een tiental websites op internet. Pas toen onderzoeksinstituut CERN de www-technologie ineens gratis voor iedereen beschikbaar stelde, nam het aantal websites gestaag toe.

Zo zag een vroege voorloper van deze website er op 13 juli 1998 uit…

Geloof het of niet, maar ik was er ruim twintig jaar geleden (!) met een eigen website al bij. Jaren later, toen de wereld kennismaakte met Google waren er ondertussen zo’n 2,4 miljoen websites.

In minder dan vijftien jaar tijd is dat aantal opgelopen tot de naar schatting 1,71 miljard websites die nu op het world wide web (www) zijn te bekijken.