Jullie hebben het vast allemaal meegekregen. De legendarische filmclip van “Zondag met Lubach” waarin Nederland zichzelf voorstelt aan Donald Trump. Die gaat inmiddels met meer dan 70 miljoen hits ‘viral’. En inspireerde tv-zenders uit Duitsland, België, Zwitserland, Denemarken en Portugal tot een antwoord.

Belgie

Zwitserland

Denemarken

Maar los van alle reacties uit het oude Europa vroegen de makers van ‘Teens React’ Amerikaanse tieners om een reactie. “Ze bashen niet, maar laten zien wat er gebeurt”, zegt er eentje enthousiast.

De stem
Ze zijn onder de indruk van de stem, die zo op die van Trump lijkt. Er wordt hard gelachen over grappen over de Afsluitdijk, die een muur vormt tegen het water uit Mexico en over de pleinen in Madurodam, die snel gevuld zijn. Maar de gezichten betrekken bij het fragment over Zwarte Piet. Uiteindelijk tonen de jongeren een mengeling van schaamte (denkt de rest van de wereld zo over ons), verwarring (moeten ze nu lachen of niet) en plezier (het is wel grappig).

Fine Brothers
Trump blijft het nieuws beheren en dat heeft er natuurlijk allemaal mee te maken dat hij er geen gras over laat groeien om America weer Great te maken. En Nederland legt het ook geen windeieren, want met miljoenen views is de video van Zondag met Lubach waarin Nederland voorgesteld wordt aan Trump een gigantisch succes. The Fine Brothers, in het verleden zeker een aantal keren langs gekomen op deze webstek, hebben het online format Teens React en in de laatste aflevering hebben ze Amerikaanse tieners de video van Lubach voorgeschoteld.