Vanuit mijn plaatselijke internetcafe (zie foto rechts) weer even een teken van leven. Oke, ik zit nog steeds in Hongarije. Je kunt dus vaststellen dat de ‘vaart’ er een beetje uit is in mijn ‘ Heart of Europe’ Tour, maar dat heeft meerdere goede redenen.
Want in Felsopahok heerst superieur zomerweer, je kunt er fantastische fietstochten in de omgeving maken, de plaatselijke vis (fogas) is erg lekker en – niet onbelangrijk: ik heb geen haast.

In Felsopahok gebeurde gisteren eigenlijk helemaal niks. In het nabijgelegen Balatonmeer ging aan het eind van de dag zoals altijd de zon weer onder.
Aan het begin van mijn trip (in Groningen), hoorde ik iemand zeggen dat ie nooit de camera pakt bij mooie zonsondergangen. Zonder naar een reden daarvoor te vragen, vermoedde ik het antwoord al: te gemakkelijk. En eigenlijk is dat ook zo. Maar ik neig nu toch maar even naar een luie foto. Dus:

Terwijl ik vanmiddag in Keszthely ook weer bijna gedachtenloos vanuit een fraai aangelegde voortuin met fontein het zoveelste paleis stond te fotograferen (gaap), sprak ik mezelf gelukkig toch nog bestraffend toe: mag het misschien iets creatiever?
Het resultaat van m’n poging daartoe, ziet er ongecomprimeerd wel spannend uit, moet ik bekennen. Alleen vergt het posten van de originele foto teveel tijd als dat via de lokale internetboer hier in Felsopahok moet. Dus nu maar even in slechts het formaat dat nog nét gaat. – Gepost via BlogPress vanaf m’n iPad

Tot slot: Morgen door naar Maribor (Slovenie). Daarna vrees ik een aangepast vervolg, want de weerstations van al mijn beoogde reisdoelen geven voor volgende week bloedverzengend hoge temperaturen aan. Banja Luka valt om die reden (37 graden) vrijwel zeker af. Verdomd jammer, maar er zijn grenzen!