De Amerikaanse internetpionier John McAfee (75) is woensdag dood gevonden in zijn cel in Spanje. Nadat hij zijn drugsverslaving onder controle had gekregen, werd hij schathemelrijk met zijn antivirussoftware en berucht door zijn wilde uitspattingen, van pogingen om president te worden tot een vlucht uit Belize na de dood van zijn buurman.

Embed from Getty Images


Volgens The Washington Post werd McAfee over zijn hele leven 21 keer gearresteerd in elf verschillende landen. Het laatste land uit die reeks was Spanje, waar hij vastzat in afwachting van uitlevering aan de Verenigde Staten, omdat hij daar verdacht wordt van belastingontduiking en cryptofraude. Met zijn zelfmoord komt een eind aan een bizar leven.

Drugs & vrouwen
In 1994 verkocht John McAfee al zijn aandelen, waardoor hij in één klap multimiljonair werd. De verkoop leverde hem 100 miljoen dollar op. Hij verhuisde naar het Latijns-Amerikaanse Belize en zou daar in een villa samengewoond hebben met zeven vrouwen.
Hij richt samen met een microbioloog het bedrijf Quorumex op om met behulp van planten nieuwe antibiotica te ontwikkelen. Maar volgens de autoriteiten van Belize is dat een drugslab.
Op Belize krijgt McAfee ook een relatie met een zestienjarige prostituee die tijdens een ruzie op hem zou hebben proberen te schieten. Sindsdien werd McAfee de klok rond bewaakt door lijfwachten op het eiland.

King of the Jungle
Over zijn bonte leven zou een film worden gemaakt: King of the Jungle. McAfee schreef in 2018 op Twitter dat hij er persoonlijk voor had gezorgd dat Johnny Depp niet de hoofdrol zou spelen. Depp zou worden vervangen door Michael Keaton. De productie van de film werd niettemin keer op keer uitgesteld. Wel verscheen in 2016 een documentaire over McAfee, Gringo – The Dangerous Life of John McAfee. De trailer staat op YouTube: