Dat Kaapverdië uit tien eilanden bestaat, wordt nog weleens vergeten. Reisredacteur Jurriaan Teulings was er nog nét voor de coronacrisis uitbrak en schreef een mooi verslag voor het Financieele Dagblad. Hij zag dat het gros van de toeristen blijft steken in onderling uitwisselbare all-inclusive resorts, terwijl het veel kleinschaliger en avontuurlijker kan. Goed om dit artikel even op te slaan. In afwachting van het moment dat reizen weer kan.

Ik logeer in Aldeia Manga, een ecolodge aan de rand van een klein dorpje in Paúl Valley. Het is een fabelachtig groen Eden verscholen tussen grillige rotsformaties. Alles groeit, bloeit, fonkelt, knort, kakelt of balkt. Niks is rechtdoor, alles is omhoog of omlaag.

Deze zomer zet ik met mijn camper koers richting de noordelijke provincies van Nederland. Toen alles nog kon, bezocht ik de Kaapverdische eilanden twee keer (binnen een jaar). Met regelmaat blader ik nog wel eens door de foto-albums. De eerste is van toen ik op het eiland Sal in zo′n all-inclusive resort terecht kwam. Zie:

12 artikel(en)

Ik probeerde er nog wat van te maken, maar vloog binnen die week naar het eiland Santiago om er direct achter te komen dat ik dáár had moeten zijn. Enkele maanden later was ik er en maakte ik deze foto’s:

8 artikel(en)

Sweet memories. Tijdens vakanties vind ik het vooral leuk om foto′s te maken, maar ik film meestal ook wel wat. Dat ruwe materiaal zette ik nauwelijks gemonteerd op YouTube en die compilatie is inmiddels meer dan 25.000 keer bekeken.