De bus waar de avonturier Christopher McCandless in 1992 in Alaska overleed is met een helikopter weggevlogen naar een onbekende plek. De stadsbus met nummer 142 werd beroemd door de film Into the Wild (2007), die het verhaal van McCandless vertelt.

De film werd een hit en de bus een bedevaartsoord. Alleen…. staat die bus in een onherbergzaam gebied in Alaska. Meerdere fans hebben al het leven gelaten tijdens een tocht naar de ‘Magic Bus’. Afgelopen jaar kwam een 24-jarige vrouw uit Wit-Rusland om nadat ze op een touwbrug over de rivier de Teklanika haar grip had verloren. Het was diezelfde rivier die ervoor zorgde dat McCandless bij de bus vast kwam te zitten en uiteindelijk verhongerde, verzwakt door het eten van giftige planten.

De stadsbus werd in 1946 in het gebied achtergelaten en diende decennialang als provisorisch onderkomen voor werklieden, jagers en reizigers. Het is nog niet bekend wat er precies met de bus gaat gebeuren maar mogelijk wordt hij op een veiliger plek tentoongesteld. bronartikel

Beelden van de operatie