In probeer me een beetje te onderscheiden in het posten van video’s waarin echt helemaal niks gebeurd. Zo had ik 1 oktober vorig jaar veel succes met een filmclip, gemaakt op het Noordzeestrand waarin je niet veel meer ziet dan aanspoelende en zich weer terugtrekkende golven. Gelet op de bezoekersaantallen is er in dit ingewikkelde tijdsgewricht behoefte aan wat ik dan maar voor het gemak slow-television noem.

Uithoudingsduur
Hierbij mijn tweede poging, die ik zojuist heb gepost op YouTube. En dit vergt zo mogelijk nóg meer uithoudingsduur bij de jachtige kijkers.

In de elf jaar dat ik nu vanaf dezelfde plek naar het centrum van de stad kijk, heb ik de skyline van Den Haag door alle bouw langzaam zien veranderen. Veel dramatischer zijn de veranderingen die zich direct boven de stad afspelen. Geen dag toont de lucht boven Den Haag dezelfde blik. Soms verandert het wolkendek zelfs binnen enkele minuten compleet van gedaante. Ik ken niemand die zo enthousiast over wolken kan vertellen als weerman Huub Mizee, bekend van de radio- en televisie-uitzendingen van de regionale zender Omroep West. Aan Huub heb ik gevraagd of hij bereid was naar een selectie van die foto’s te kijken en die van zijn deskundige commentaar te voorzien. En dit is wat hij daarbij vertelde.

UITLEG BIJ DE FILM
Typisch voorbeeld van Cumulus wolken