Na Almelo moet Oud-Beijerland toch wel het saaiste dorp van Nederland zijn. Daar woont Martijn van Ruiven. Hij is 23 jaar en werkt in de gezondheidszorg. Máár in zijn vrije tijd is hij bezig met fotografie en het maken van video’s. En dat zet Oud-Beijerland ineens op de kop.

martijnvanruiven

Een paar weken geleden kocht Martijn van zijn verdiende centen een drone, hing daar een camera in en vloog daarmee op een zonnige dag over de straten en de omliggende weilanden die hij zo goed kent. De beelden die dat opleverde zijn in een ongekend hoge kwaliteit te bekijken via YouTube.

Het filmpje van Martijn is inmiddels het gesprek van de dag in Oud-Beijerland. En alle dorpelingen lijken als gevolg daarvan iets meer met de borst vooruit te lopen. “Ik had nooit verwacht dat mijn eerste drone-video zoveel aandacht zou trekken”, zegt Van Ruiven bescheiden tegenover RTV Rijnmond.
De plaatselijke VVV die gewend is om tienduizenden euro′s te betalen aan een even professionele als kansloze reclame-campagne heeft zich vreemd genoeg nog niet bij Martijn gemeld.