Als we een recent persbericht van 50Plus is ‘de bodem in zicht’ voor onze gepensioneerden en heeft bijna de helft te weinig geld voor de dagelijkse boodschappen. En dat is raar. Uit internationaal onderzoek komt namelijk naar voren dat Nederland het allerbeste pensioenstelsel ter wereld heeft. Net als vorig jaar trouwens. Wat is waar?

Mercer heeft de pensioenstelsels van 37 landen onderzocht. In die landen samen woont bijna twee derde van de wereldbevolking. Samen met Denemarken is Nederland het enige land ter wereld dat de 'A' waardering krijgt voor de financiële stabiliteit die het stelsel biedt na de pensionering. Om die reden wordt door internationale wetenschappers met verbazing gereageerd op het afnemende vertrouwen bij de Nederlandse bevolking in het eigen pensioenstelsel.

Veel landen hebben net als Nederland met een steeds ouder wordende bevolking te maken. Volgens de Verenigde Naties heeft in 2070 een vijfde van de wereldbevolking de gepensioneerde leeftijd bereikt. Nu is dat nog maar negen procent.

Lees en download hier alles over de Pension Index 2019 van Mercer