GundeMag ik jullie voorstellen: dit is Gunde Johansson, mijn laatste muzikale ontdekking. Ik moet me er nog even stevig in verdiepen, want erg veel is er op het internet niet te vinden over deze Zweedse troubadour. Dat intigreert omdat ik zondag in Filipstad stuitte op zijn standbeeld. Mijn idee bij een standbeeld: dan was je van betekenis.

GundeHet eerbetoon is trouwens gemaakt door de van oorsprong Nederlandse kunstenares Henny Kortenhoeven. Binnenkort hoop ik vanaf deze plek meer informatie en wellicht zelfs muziek van Johansson te kunnen aanbieden. Dat gaat niet meevallen.

Zo ben ik er nog niet over uit of de muziek van Broder Joachim van zijn hand is (de tekst is van Dan Andersson) of dat het hier om een Zweedse traditional gaat. Feit is dat ook jongere generaties dat nummer op hun setlist hebben staan. Zoals Sofia Karlsson.

PaddestoelenPaddestoelen
Ondertussen geniet ik van de nazomer in Zweden en maak ik lange boswandelingen, fascineert de stilte, slechts onderbroken door het klapwieken van een incidenteel overvliegende kraanvogel en fotografeer ik vooral paddestoelen. Heel veel paddestoelen. Omdat ze er zijn. UPDATE:
Helgdagskväll I Timmerkojan

      Helgdagskväll I Timmerkojan