Britse soldaten putten tijdens de uitputtende Tweede Oorlog hoop en troost uit de liedjes van Vera Lynn. Amerikaanse soldaten kregen tien jaar later tijdens de oorlog in Korea wat vertroosting aangeboden toen ‘seksbom’ Marilyn Monroe ten tonele verscheen. Staakt het vuren!

Van die vierdaagse tournee langs de troepen verschenen op een Spaanse vintagesite prachtige kleurenfoto′s die ik nog niet eerder gezien had. En kennelijk de redactie van fashionblog Design You Trust ook niet, want daar werd de serie gretig overgenomen.

Fascinating Color Photos of Marilyn Monroe Singing to the Troops During the First Show of Her Four-Day Tour in Korea

Monroe speelde tien shows in vier dagen in temperaturen van om en nabij de nul graden Celsius. Toch droeg ze niets anders dan een  laag uitgesneden jurk. De troepen stonden versteld van de manier waarop ze met hen omging, met hen zong, danste en grappen maakte.

Hoewel ze volledig uitgeput was van de tour en er een lichte longontsteking aan overhield, vertelde ze later haar vriendin Amy Greene dat de Koreaanse tour echt een van de hoogtepunten van haar hele carrière was geweest. (bron: berichten uit het verleden)