Er zullen nog bibliotheken volgeschreven worden over de manier waarop een nieuw, onbekend virus in het jaar 2020 over de wereld raasde, de economie ontwrichtte en een eind maakte aan wat nu reeds ‘het oude normaal’ heet. Aan de historici van de toekomst – met de kennis van dan – om schuldvragen te beantwoorden.

Met de kennis van nu wordt naar de wilden beesten-eters in het Chinese Wuhan gewezen. Het kan dan ook niet verbazen, dat beelden van een massáál bezochte danspartij in datzelfde Wuhan, momenteel zoveel beroering veroorzaakt. Geen mondkapje te bekennen. Hoe kan dat?!

15 augustus 2020: Duizenden dance-liefhebbers verzamelen zich in Wuhan rond het zwembad.

Volgens de Chinese autoriteiten is er sinds half mei geen enkele binnenlandse besmetting meer vastgesteld in Wuhan. Dat maakt het mogelijk dat de stad die misschien wel de strengste lockdown ter wereld had, nu weer langzaam terugkeert naar het normale leven. Er geldt ook geen verbod meer op dit soort massale bijeenkomsten. 

De angst voor het virus lijkt onder de inwoners van Wuhan in rap tempo af te nemen. De laatste keer dat er weer nieuwe besmettingen onder inwoners werden vastgesteld, begin mei, werden er binnen twee weken miljoenen inwoners getest op het virus. Meer op RTL Nieuws