1-68Allereerst is daar deze foto. Ontdekt door Antonio de Robertis en Alan Zamboni, twee Italiaanse kunstonderzoekers. Zij gaan er vanuit dat de man die op deze unieke foto staat, gemaakt in 1887 of 1888 in Parijs, vrijwel zeker Vincent van Gogh is. Als hun bewering klopt, dat gaat het om de enige foto van Vincent van Gogh als volwassen man. Hier onder nog een complete lijst van de 33 anderen die volgens De Robertis en Zamboni op deze foto zijn te zien. Ik zeg: knap speurwerk!

3-67Nou ik het toch over Vincent van Gogh heb. In de loop van het komende jaar is de release van ‘Loving Vincent’ voorzien. Helemaal zeker is het nog niet, want de bedenker van het project heeft zich nogal aan zijn idee vertild en probeert via ‘crowdfunding’ alsnog zijn idee gerealiseerd te krijgen.
Om de vaart er een beetje in te houden, heeft Aaron Rickle alvast een trailer van zijn project op YouTube gezet.

12 schilderijen per minuut
Wat je ziet zijn 12 schilderijen per seconden. Die zijn gemaakt door honderd vrijwilligers die als opdracht meekregen om in dezelfde stijl te schilderen. Wellicht geef ik nu een ‘hoax’ door. Dan is dat maar zo. Ik vergaap me aan het resultaat.

Hier nog meer info:
Website: http://join.lovingvincent.com/
Twitter: https://twitter.com/LovingVincent
Facebook: https://www.facebook.com/lovingvincent
Instagram (co-producer/writer): https://www.instagram.com/hughwelchman/