Van alle filmscènes waarin een acteur of actrices boosheid moet veinzen vind ik die van Jack Nicholson als kolonel Jessep in ‘A Few Good Men’ (1992) de meest memorabele.

Maar die van Vic Dibitetto mag er ook zijn! Even voor jullie begrip: Victor Robert “Vic” DiBitetto is een Amerikaanse stand-up comedian. Voor hij enige bekendheid kreeg, werkte DiBetetto als buschauffeur. Hij brak door met zijn postings op YouTube, vooral vanwege zijn ‘Brood en melk‘ video.

Maar met zijn boze ‘Boodschap aan de regering’ raakt ie kennelijk nu echt een snaar, want die clip is in een week tijd miljoenen keren bekeken.
‘Vic’ snapt waarom de Amerikanen in lockdown moeten, maar waar blijft de hulp? Van de banken bijvoorbeeld die in 2008 nog gered moesten worden door de belastingbetalers.

“Jullie maken elk kwartaal miljarden winst. De laatste crash was tien jaar geleden. Jullie hebben dus tien jaar enorme winsten geboekt, maar na een shutdown van twee weken hebben jullie alweer een bailout nodig? Waarom moeten wij, het volk, sparen voor tegenvallers, maar sparen jullie niets?” Daar is Dibitetto dus boos over, en hij deelt die woede – zonder mondkapje!! – in een briljante rant.