De grootste naam in de muziek op dit moment is Daisy Jones, ondanks het feit dat ze volledig fictief is. Daisy, de hoofdrolspeler in Amazon Prime’s nieuwste serie Daisy Jones & The Six. Het verhaal volgt de snelle opkomst en nalatenschap van de band, maar waar komt de inspiratie voor de band vandaan?

De auteur van de roman zegt dat de band niet rechtstreeks gebaseerd was op een specifieke muziekgroep en inspiratie putte uit de muziekscene van de jaren ’70. Lezers van de roman denken daar anders over: Daisy Jones & The Six is ​​in feite gewoon Fleetwood Mac.

De nalatenschap van Fleetwood Mac is tweeledig: een deel ongelooflijke discografie en een deel onweerstaanbare romantische machtsstrijd. De boegbeelden van de band, Stevie Nicks en Lindsey Buckingham, deelden een muzikale connectie die hen door periodes van liefde en oorlog voerde, een beladen relatie die Daisy Jones’ Daisy en Billy Dunne inspireerde. Nicks merkte ook dat ze verliefd was op Mick Fleetwood in de begindagen van de band.

Rumours
De fictieve erfenis van Daisy Jones & The Six draait om een ​​enkele plaat met de titel Aurora, waarvan de totstandkoming wordt gedocumenteerd in de roman en de nieuwe serie. Een vergelijkbare reputatie volgt op het beroemdste album Rumours van Fleetwood Mac, waarvan bandlid Mick Fleetwood ooit zei: ‘Het heeft ons bijna vermoord.’ bronartikel