Waarom wil Défano Holwijn eigenlijk op TV? Jongeren kijken helemaal niet naar de televisie en de vlogger uit Amsterdam Zuid-Oost ís al een ster. Dankzij honderdduizend abonnees op YouTube, 45.000 volgers op Instagram en ruim 215.000 likes op zijn Facebookpagina bereikt hij vanachter z’n eigen computer makkelijk een paar honderdduizend kijkers met elke video die hij maakt.

‘Ik maak gewoon filmpjes over alledaagse dingen: dingen die mensen meemaken en herkennen. Ik kwam steeds meer in m’n rol en begon er echt van te genieten‘, zegt hij in de TV Gids. Uiteindelijk werden de producties van Défano zó populair dat er een YouTube-bureau aanklopte. ‘Die halen dan campagnes voor je binnen en zo werd dit écht mijn baan’. Inmiddels studeert hij aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Een eigen TV-show is de droom.

Omroepbonzen in Hilversum: check this out! Voor de serie #WATWEETJIJ reist Défano Holwijn door Nederland om op straat scholieren te testen op hun kennis. In de onderstaande aflevering doet hij dat in Lelystad. Waarschuwing: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren. Om met de oude IJf Blokker* te spreken: “Waar moet dat heen?”