Voor wie er belangstelling voor heeft: een filmscript vol drama wordt dezer dagen geschreven. Een superster overlijdt onverwacht. Volgens de laatste geruchten liep hij een Hiv-virus op dat zich recent ontwikkelde tot Aids. Vanwege zijn sterke geloof – Prince was een Jehova – wees hij medische begeleiding af. Bij zijn verminderde weerstand werd een normaal gesproken onschuldige griep Prince fataal. Prince stelde geen testament op.

screen-shot-2016-04-30-at-11-04-08-amZijn vader en moeder zijn dood. Prince heeft één zus: Tyka, en nog een paar halfbroers en halfzussen. Zijn nagelaten muziek alleen al is 300 tot 500 miljoen euro waard. Zijn verborgen muziek is een veelvoud daarvan. Die bewaarde hij in ‘The Vault’, een kluis waar alleen Prince zelf toegang toe had. (zie foto)

In die kluis onder zijn studiocomplex Paisley Park in Chanhassan zouden zo’n tweeduizend nooit eerder uitgebrachte nummers liggen, genoeg om ruim honderd albums mee te vullen. Amerikaanse media berichten dat die ondergrondse kluis afgelopen week door ‘zaakgelastigden’ open is geboord. Opvallend is dat geen enkel bericht vervolgens rept over wat daar is aangetroffen.

BBC-journalist Mobeen Azhar hoort al jaren het gerucht over de kluis en besloot het uit te zoeken. In de documentaire Hunting for Prince’s vault (55 min.) komen verschillende mensen uit de muziekindustrie met wie de artiest samenwerkte aan het woord.


HOOFDSTUK 2
Er verscheen na de onverwachte dood van Prince natuurlijk van alles, ook via de Nederlandse media. Het meest orgineel vond ik toch de herinnering van Andreas Ter Laak in NRC.

Dus toen Prince op het podium verscheen, de eerste rij langs keek en meteen op hem afstapte, dacht Andreas Terlaak: wow, hij komt nu al voor een foto. Fans drongen zich om hem heen, hij voelde ellebogen, rook okselzweet, zag even helemaal niks meer door zijn lens. Maar dat kwam niet door de fans, dat kwam doordat Prince er zijn hand omheen had gevouwen: „No pictures!”

2304zatihnprince1Terlaak (40) zwaaide met de speciale badge die hij als fotograaf gekregen had. Hij mocht blijven, maar de lol was eraf. Na afloop stond hij backstage zijn foto’s te sorteren, een tweede optreden zou rond middernacht beginnen. Opeens stond Prince voor zijn neus: „I apologize.” Andreas Terlaak: „Het was heel onverwacht. We hebben samen de foto’s bekeken en hij zei: vertel me waar je straks gaat staan, dan kom ik naar je toe.” Dat moment werd de foto die bij de recensie kwam te staan: Prince in groen licht, met gebogen knieën op de zijkant van het podium, precies voor de lens van Terlaak.

Verder had in de dagen na diens plotselinge overlijden niet alleen Ron Fresen afgelopen week een geweldig vertelde herinnering aan Prince, maar ook Jimmy Fallon. Die op een onmogelijk moment werd gebeld door zijn agency omdat his Royal Badness hem plotseling uitdaagde voor een wedstrijdje … ping-pong.

Blijft over het geharrewar in antwoord op de vraag waar die honderden miljoenen verdiende dollars nu naar toe gaan. Naar Tyka toch niet neem ik aan, zijn enige zus en directe bloedverwant die ondanks dat ze van de drugs af schijnt te zijn met haar zak chips bij het afscheid van haar broer niet helemaal oké in beeld kwam.

33A7D0B100000578-3566672-image-a-30_1461976875908

Hierboven de stamboom van de onbekende Nelson dynastie. Enige zus Tyka was naar het schijnt ook muzikaal en maakte zes albums. Op één daarvan stond de bescheiden hitsingle L.O.V.E.
Hoewel Tyka geen beste relatie had met haar beroemde broer, lijkt Prince haar in dit enige hitsucces toch een handje te hebben geholpen.

      Tyka Nelson - L.O.V.E.