Laten we eerlijk zijn: het is nog niet eens zo lang geleden dat er elke dag nieuws was over de POTUS, the President Of The United States. Maar na het vertrek van Donald Trump lijken ook alle journalisten Washington te hebben verlaten. Wat weten we over ‘Sleepy’ Jo Biden? Dat hij geen antwoord heeft op de aanzwellende vluchtelingenstroom uit Mexico, zijn revolutionaire hervormingsplannen uitgekleed ziet worden en op de klimaattop in Glasgow in slaap kukelt.

Foto: Gage Skidmore

Donald Trump – verbannen van Twitter, Facebook en YouTube – zit ondertussen niet stil. Hij is van plan om zijn oude droom om een sociaal netwerk op te richten al volgend jaar te verwezenlijken. “Truth Social”, zoals het project heet, wordt slechts een onderdeel van een heus media-imperium. Dat moet de concurrentie aangaan met zijn oude vijand: CNN – Fake News.

Terug op het campagnetraject blijft de Republikein, die weer onmisbaar lijkt te zijn voor zijn partij, op dezelfde nagel kloppen: die van de “gestolen verkiezingen” van 2020 door de Democraten.
Trump werd van sociale media verbannen na de gebeurtenissen op Capitol Hill, waarbij vijf mensen om het leven kwamen. De voormalige president werd beschuldigd van “aanzetten tot geweld”. bronartikel