Min of meer bij toeval stuit ik op een video die nog maar vier dagen geleden is gepost. De groep heet ‘Volk’, het nummer ‘Tussen Die Lyne‘ en de clip is prachtig. Even Google’n, maar dát valt tegen want ik kom in mijn eerste zoektocht niet verder dan de groep uit Kaapstad komt. Verder geen spoor.

Inmiddels weet ik iets meer. De maker postte gisteren op Facebook: ‘Die volle EPK video vir Tussen Die Lyne is ook nou uit op die nuwe VOLK YouTube kanaal. Gaan gooi ’n like en ’n subscribe daar. Terwyl jy daar is kyk die musiek video ook.’
Heel erg schiet het nog niet op met dat nieuwe YouTube-kanaal van VOLK, want het telt tot nu toe slechts 24 abonnees, maar ze reageren bijna allemaal:
“Ek kan amper huil. So trots op hoe dit uitgedraai het!”
“Een van die mooiste songs wat ek in jare gehoor het”

En ook mooi deze: “Kruip onder my vel”

’n Boereorkes
Uit een bericht op showme.co.za blijkt dat Frank Freeman in elk geval al anderhalf jaar met zijn nieuwste project bezig is. En in dat artikel verklaart hij ook geïnspireerd te zijn door de muziek van The War on Drugs.

En daarmee is ineens verklaard waarom ik zo aansloeg op de clip van ‘Tussen Die Lyne‘, die nog altijd wereldwijd niet meer dan 895 keer is bekeken, maar daar komen vast nog heel veel meer ‘views’ bij.

VOLK is ‘n smeltkroes. Wat is dit om Afrikaans te wees? Ek kom van Bloemfontein af en my eerste ervaring om saam met ander mense musiek te maak was in ‘n boereorkes.

Frank freeman presents volk & vaarwel