De release van ‘Thirteen tales from Urban Bohemia’ van de Dandy Warhols in augustus 2000 had zomaar aan onze aandacht kunnen ontsnappen. Het liep gelukkig anders. Op zoek naar een nieuwe soundtrack stuitte telecom-gigant Vodaphone destijds op het onweerstaanbare intro van ‘Bohemian Like You’.

Pop-ologen haalden er destijds hun neus voor op, omdat alles aan dit nummer afgekeken zou zijn van The Rolling Stones/ lees: Keith Richards /lees: Jumping Jack Flash. Toegegeven: de inspiratie is er zeker. Maar als er hier al iets wordt gekopieerd, dan is het eindproduct toch echt een sterk verbeterde versie van het orgineel. Dat is vloeken in de kerk. Ik neem de hoon op de koop toe.

Voorstel:
Laten we bij het samenstellen van de komende Top 2000 eens open staan voor nieuwe Rock Classics in plaats van het blind hergroeperen van alle Child in Time, Hotel California en Bohemian Rhapsody’s.

Wisten jullie trouwens dat ‘Bohemian Like You’ van de Dandy Warhols zelfs nog NOOIT in de Top 2000 stond? Is dat niet een beetje vreemd?