Temporary Music
De vaste genodigden zullen het op m’n muziekserver even met deze opstelling moeten doen. Voor wat het waard is: ik vind het momenteel allemaal even prachtig. Halverwege 2014 vind ik het moeilijk voor te stellen dat Owen Pallett het jaarlijstje níet haalt. Mary Gaulthier maakte een nog mooiere plaat dan al die imponerende voorgangers en op de valreep is er de nieuwe CD van Spoon die – eerste indruk – in tegenstelling tot Transference wél overtuigt.

De Liefde Voor MuziekOnderin zie je nog wat ‘evergreens’. Pop Pop van Rickie Lee Jones en Scribbled in Chalk van Karine Polwart. Beide weer eens uit de kast getrokken nadat ik The Songcatcher ontdekte. Een site vergelijkbaar met deze, waarachter iemand schuil gaat die het mooie in de muziek wil delen met de rest van de wereld. En wat een uitvinding is internet dan.

Op zijn Facebook-pagina koddige muziekfoto’s van bijvoorbeeld oud-president Bill Clinton van Amerika die kennelijk een groot fan is van Joan Jett & the Blackhearts.

Daaronder een foto van Frans actrice van weleer Brigitte Bardot die wegzwijmelt bij de pick-up met 45-toeren plaatjes op haar bed.

En de laatste is de mooiste. Wie zit daar in de onwaarschijnlijke combinatie van een witte zomerbroek, een dikke coltrui en daar overheen een colbertjasje met streepjesmotief bij het hifi-meubel?
Juist ja, de oprichter van de Rolling Stones. Toen die groep wereldberoemd werd, vierde deze gitarist dat succes iets te uitbundig en werd hij in 1969 levenloos aangetroffen op de bodem van zijn eigen zwembad.