Ik maakte kennis met internet toen het nog ‘Arpanet‘ heette.
Inmiddels alweer 25 jaar terug. Time flies.

Al vrij snel daarna ging ik zelf online. Ter gelegenheid van dit digitale jubileum heb ik een paar memorabele postings uit de beginjaren van het internet opnieuw gepubliceerd.

Over een vrolijk zingende koningin bijvoorbeeld. De opname stamt uit 1981 en laat de koninklijke familie horen tijdens een feestje op Paleis het Loo.

Het nummer ‘Loo Show Trend’ maakte deel uit van het ‘365 days‘-project op het avantgardische Ubuweb. De vreemde muziek die ik daar aantrof gebruikte ik voor de samenstelling van wat nog altijd geldt als één van mijn favoriete verzamel-cd′s.
Uit het Ubuweb-archief

Het laatste telefoontje van Melissa
Achter de witte roos gaat de naam van Melissa Candida Doi schuil, één van de bijna 3000 slachtoffers van de terroristische aanslagen in Amerika op 11 september 2001. Vanuit de brandende torens van het World Trade Center werd er druk gebeld en gesmeekt om hulp. Ook door Melissa. Ze is hier te horen.

Afbeelding van Michael Bußmann via Pixabay

Het best gelezen bericht van voor 2010 postte ik op 2 november 2009. Het was een grote scoop in een tijd dat nepnieuws nog niet bestond. Je hoort The Beatles in de studio werken aan een nieuwe plaat. Wonderlijk genoeg stammen de opnames uit de periode ná 1970 toen Lennon, McCartney, Harrison en Starr als grootste popgroep allertijden niet meer samenwerkten.